Ada Bianca Anastasiu

Sunt psiholog și formator, mamă a doi băieți (20 și 10). M-am născut și locuiesc în inima Transilvaniei, în Cluj-Napoca. De mică am fost pasionată de oameni, de dorința de a-i înțelege. Am înțeles ulterior că trebuia întâi să mă cunosc și să mă înțeleg pe mine…

Așa că, am făcut o grămadă de lucruri în direcția asta: cursuri de Yoga, Ayurveda, Metoda Silva, Facultatea de Psihologie (UBB Cluj), Masterul de Tehnici psihologice pentru controlul comportamentului și dezvoltarea potențialului uman (UBB Cluj), diverse cursuri de terapii alternative, cursul de Formator, cursuri de Tantra și Alchimie internă, tabere shamanice și multe altele.

Viziunea mea

Lucrând și cu copiii, ca psiholog, am ajuns la concluzia că e nevoie de o schimbare majoră în educație. În opinia mea, copiii se nasc perfecți iar părinții, societatea, școala nu fac altceva decât să le inoculeze diferite condiționări, prejudecăți, tipare de gândire și comportament transmise din generație în generație, în mod inconștient, majoritatea disfuncționale. Dacă vrem o altfel de lume, trebuie să începem prin a oferi un alt fel de educație. O educație care privește copilul ca pe un suflet matur, complet, ca pe o sămânță care are înscrise în ea toate informațiile de care are nevoie pentru a deveni un copac. Treaba noastră, ca părinți și educatori, este doar de a asigura un mediu propice în care acest copac să se poată dezvolta… Plecând de la aceste idei, am studiat principiile educației holistice și am dezvoltat programe pentru părinți și educatori.

Am ajuns la concluzia că poți schimba lumea din jurul tău doar în măsura în care te schimbi pe tine. Echilibrul și armonia din interiorul tău se răsfrâng în exterior, în relațiile pe care le ai cu partenerul, copiii, familia, colegii de servici, prietenii și toți ceilalți. Sigur, relațiile cele mai pline de provocări sunt acelea cu persoanele cele mai apropiate. Nu întâmplător ai atras spre tine un anumit partener, anumiți copii, te-ai născut într-o anumită familie, lucrezi într-un anumit domeniu cu anumiți oameni…

Toate persoanele și situațiile din viața ta nu fac alceva decât să reflecte lumea ta interioară. Înțelegând acest lucru, realizezi că singura persoană care poate schimba ceva ești TU însuți.

Dacă încă mai crezi că ceilalți (partenerul, copiii, șeful, lumea…) sunt vinovați pentru nefericirea ta, dacă încă mai cauți pilula care rezolvă toate problemele, fără ca tu să te schimbi… acest site NU te poate ajuta!

Dacă însă ești dispus să-ți asumi responsabilitatea pentru viața ta și ai nevoie de unelte pentru a lucra cu tine, ai ajuns la locul potrivit.

CV

Educație

UBB Cluj, Facultatea de Psihologie, 2010 – 2012

Master de Tehnici psihologice pentru controlul comportamentului și dezvoltarea potențialului uman

Am dobândit instrumente psihologice pentru a lucra cu clienții, o perspectivă mult mai realistă asupra actului psihologic și competențe specifice în consiliere psihologică, psihoterapie și coaching.

SNSPA București, Facultatea de comunicare 2006 – 2008

Master de Managementul Proiectelor

Am dobândit instrumente valoroase de lucru pe proiect, instrumente care mă ajută enorm în organizarea evenimentelor pe care le realizez și chiar și în viața de zi cu zi 🙂

secția Psihologie generală
2004 – 2008

UBB Cluj, Facultatea de Psihologie și Științele educației

Mi-am creat o imagine de ansamblu asupra psihologiei în general, am explorat ramurile acesteia, curentele de gândire psihologică, am dobândit instrumente de lucru și dorința de a intra în amănunt în zona de psihologie clinică.

secția Bănci – Burse de valori
1995 – 1999

UBB Cluj, Facultatea de Științe Economice

Am continuat să-mi dezvolt abilitățile de analiză și sinteză, lucrul cu cifrele și înțelegerea lor, am dobândit cunoștințe utile din domeniile finanțe, contabilitate, management și marketing.

secția Matematică – Fizică – Engleză intensiv
1991 – 1995

Liceul Teoretic Gheorghe Șincai, Cluj-Napoca

Am avut ocazia de a-mi dezvolta gândirea practică, analitică și de a învăța limba engleză în mod intensiv (10 – 13 ore pe săptămână), inclusiv cu profesori vorbitori nativi. A fost o perioadă frumoasă, cu colegi faini, profesori deosebiți și multe provocări în plan afectiv-emoțional 🙂

Cursuri absolvite

2017 Retreat Vipassana

2017 OFT și Wuji Gong cu Andrew Fretwell

2016 cursuri de Human Design, Cheile Genelor, Alchimie internă, Access consciousness, Shamanism cu Northern Deer Alexander

2015 cursuri de Pranic Healing, Trezirea Inimii Iluminate, Shamanism cu Northern Deer Alexander

2015  – Retreat cu Jasmuheen

2015 – prezent: cursurile de Tantra ale Tantra Movement School, nivelele 1 – 3

2014 Curs de Vindecare Reconectivă cu Eric Pearl

2012 curs QSE cu La Settima Soglia

2012 curs de FORMATOR autorizat

2012 curs „Dascăl curcubeu” cu Vasile Păun

2011 Inițiere Reiki gradele 1 și 2

2011 Inițiere Munay Ki

2010 – 2013 Cursuri „Codul Dragonului” cu Ovidiu Coșbuc

2004 Curs superior „Success mind” Metoda Silva

2003 Curs superior „Love Mind” Metoda Silva

2002 Curs superior „Ultra Mind” Metoda Silva

2001 – 2002 Ayurveda

2000 Cursul de bază Metoda Silva

1992 – 1994 Hatha Yoga

1990 – 1995 Karate Shotokan 1kiu

Experiență de lucru

În 2015 am fondat împreună cu Michal Kali Griks școala Tantra Movement România, în cadrul căreia, din 2016, activez ca și instructor asociat, coordonând meditații active, workshopuri și cursuri.

Din 2014 am fondat Info Spiritual, organizând evenimente de spiritualitate și dezvoltare personală în Cluj-Napoca și nu numai. În fiecare an, organizăm Festivalul de spiritualitate „Evoluție conștientă” și Târgul terapiilor complementare „Sănătatea – alternative”.

Din 2011, fiind în ultimul an de Master la Psihologie, am dobândit certificarea în Consiliere psihologică și Psihoterapie cognitiv-comportamentală și am început să susțin sesiuni de consiliere, psihoterapie și coaching.

În 2012 și 2013, în calitate de membru fondator al asociației „Proiectul curcubeu” am coordonat activitățile asociației și am ținut conferințe și cursuri pe teme legate de Educația holistică.

Din 2012 am început să traduc din engleză și italiană, la evenimente spirituale internaționale, lucrând cu: La Settima Soglia, Gregg Braden, Eric Pearl, Jasmuheen, Luca Occelli, Fabio Cicceri, Michal Griks, Andrew Fretwell.

Din 2000 și până în prezent am lucrat în domeniul asigurărilor, pe diferite poziții: Broker asigurări viață (Eurobrokers Group, Safe Invest), Economist (AGI România, Astra Asigurări), Secretar agenție (BT Asigurări), Asistent daune (Astra Asigurări), Inspector asigurări (AstraAsigurări) și Broker asigurări generale (Star Broker de asigurare).